İhtiyaç fazlası gıda tüketimi israfa yol açıyor!

İşte israftan kurtaracak basit püf noktaları…

İhtiyaç fazlası gıda tüketimi, aşırı tüketime ya da gıda israfına yol açıyor. Özellikle israfa en çok yol açan etkenin aşırı ekmek tüketimi olduğunu vurgulayan uzmanlar, artan ekmeklerin farklı yöntemlerle değerlendirilebileceği, yemek israfını önlemek için de öncelikli olarak market alışverişlerinde hazırlanan listelere bağlı kalınması ve yemek servislerinin küçük porsiyonlarla yapılması gibi uygulaması son derece basit püf noktaları paylaşıyor.

Yiyecek israfı için uygulanabilecek basit tavsiyeler ise şöyle;

  1. Alışveriş listesi yapmak,
  2. Listenize bağlı kalmak,
  3. Kalanları değerlendirmek,
  4. Buzdolabınızı düzenlemek,
  5. Küçük porsiyonlarla servis yapmak,
  6. Dondurmak,
  7. Geri dönüşüm yapmak.